Kedves Betegünk!


Osztályaink minden dolgozójának közös célja, hogy a hozzánk forduló betegeknek gyógyulást, panaszaira enyhülést tudjon nyújtani. Annak érdekében, hogy betegeink elégedetten távozzanak, minőségpolitikai irányelveink betartásával, folyamatos fejlesztésével, a kor szakmai színvonalának megfelelő magas szintű egészségügyi ellátást kívánunk nyújtani, személyre szabott egyéni ápolással, a rehabilitációs team összehangolt tevékenységével, melynek középpontjában a beteg vagy sérült ember és hozzátartozója áll. Az alábbi tájékoztatóval segítünk Önnek az osztályra történő felvétel, elhelyezés és a gyógykezelés rendjének megismerésében.

1. Az intézmény infrastruktúrájához kötődő információk:

1.1 az intézmény elérhetősége:

Cím: 2750 Nagykőrös Fáskert utca 1. sz. Telefonszámunk: 53/351-444 Telefon/Fax: 53/351-761

E-mail címünk: titkarsag(kukac)nkrehab.hu

1.2 intézményen belüli tájékozódás:

Intézményünkben portaszolgálat működik, melyet megtalál a főbejáratnál. A portaszolgálat dolgozói készséggel segítséget nyújtanak a tájékoztatásban, az intézményen belüli tájékozódásban.

1.3 liftek használata

Használatuk önállóan, saját felelősségre történik.

2. Az intézményben való felvétellel, illetve az itt történő ellátással kapcsolatos tudnivalók.

Intézményünk két Mozgásszervi Rehabilitációs Osztállyal rendelkezik.

I. Mozgásszervi Rehabilitációs osztály (I. em).

Osztályvezető Főorvos: Dr. Lámfalusi Péter Rehabilitációs

Szakorvosaink:

 • Dr. Miklós Márta
 • Dr. Trencsényi-Stadler Ildikó

Főnővér: Szűcs Mónika

IV. Mozgásszervi Rehabilitációs osztály (földszint)

Osztályvezető Főorvos: Dr. Rácz Tibor Orvosigazgató

Rehabilitációs szakorvosaink:

 • Dr. Kíséri-Nagy Ildikó
 • Dr. Kolozsvári Csilla

Főnővér: Magyarné Kovács Mária

Minden esetben osztályunk rehabilitációs szakrendelésén kell megjelenni beutalóval (06-53- 351-444-es telefon 167-es melléken lehet időpontot egyeztetni).

Az első vizsgálat során beszéljük meg a rehabilitációs célokat, ekkor döntünk a felvételi előjegyzésről.

Az osztályaink rendelkeznek a mozgásszervi rehabilitációs tevékenységhez szükséges feltételekkel:

 • tárgyi eszközökkel: akadálymentes környezet, nagy, korszerű fizikoterápiás gépparkkal, jól felszerelt tornatermekkel,
 • személyi feltételekkel: rehabilitációs szakorvosok, ápolók, betegszállítók, gyógytornászok, gyógymasszőrök, logopédus, pszichológus, szociális munkás, diétás nővér, illetve rehabilitációs tevékenység terapeuta.

Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályaink profilja:

 • agyi keringészavaron (stroke) átesett betegek rehabilitációja (féloldali végtaggyengeség, végtagbénulás, beszédzavar),
 • traumatológiai ellátást, ortopédiai műtétet követő rehabilitáció (csípőtáji törés, egyéb törés, protesis implantáció, polytraumatizáció utáni állapot),
 • végtag amputáció utáni rehabilitáció (protetizálás),
 • egyéb neurológiai megbetegedések utáni rehabilitáció,
 • reumatológiai betegek rehabilitációja (arthrosis, rheumatoid arthritis),
 • idegsebészei műtétek után (gerinc egyéb degeneratív elváltozásai),
 • lymphoedema stb.

Kérjük, hogy az alábbi dokumentumokat hozza magával:

 • beutaló
 • személyazonossági igazolvány, lakcímkártya (új típusú személyi igazolvány esetén), társadalombiztosítási kártya (TAJ-kártya), külföldi állampolgár esetén útlevél (amennyiben van, európai egészségbiztosítási kártya-EUCARD)
 • amennyiben van - közgyógyellátási igazolvány.

Egyéb iratok:

 • korábbi zárójelentések, röntgenfelvétel, CT/MR vizsgálat eredménye,
 • amennyiben van, friss vizsgálati eredmények dokumentumai,
 • rendszeresen szedett gyógyszerek listája és adagolásra vonatkozó dokumentumokat. Osztályunkon csak a kezelőorvossal egyeztetett gyógyszereket szedheti!
 • Két hónapnál nem régebbi labor eredmény.

Személyes tárgyak: tréningruhák (pólók, nadrágok évszaknak megfelelően) zárt cipő (pl. edzőcipő- egy számmal nagyobb legyen), strandpapucs, hosszított nyelű cipőkanál, folyékony szappan/tusfürdő, sampon, szivacs/mosdókesztyű, törölközők, fogkefe, fogkrém, fésű, borotválkozó készlet, női higiéniai szett, bőrápoló szerek(hintőpor, testápoló, bőrvédő krém pelenka használat esetén, nedves törlőkendő) toalettpapír, fehérnemű, zokni, hálóing, pizsama, papír zsebkendő, szemüveg, evőeszköz, pohár, szükséges gyógyászati segédeszközök (testen viselt rögzítő, illetve járást segítő segédeszköz, vizelet tartási vagy inkontinencia esetén betét vagy pelenka).

Betegfelvétel menete:

A felvétele napján kérjük jelentkezzen osztályunk földszinti részlegének felvételi irodájában. Betegfelvétel után a nővér pultoknál kell jelentkezni.
Kollégáink törekednek arra, hogy állapotának megfelelő magasságú és kapaszkodókkal, ágyráccsal, nővérhívóval, szükség esetén etető asztallal ellátott ágyra kerüljön. A folyosón kapaszkodókkal, megfelelő világítással, a fürdőben nővér hívóval, kapaszkodókkal, lehajtható ülőkével a tusnál, WC- magasítóval, fürdető székkel, szoba-WC-vel a kórteremben éjszakai irányfénnyel és más egyéb eszközzel kívánjuk segíteni az Ön kényelmét és biztonságát.
Elhelyezés után megtörténik az állapot felmérés a kezelőorvos, az ápolók, gyógytornászok, diétás nővérek részéről. Majd a Rehabilitációs Team Tagjai közösen alakítják ki konzultáció során az Ön számára legmegfelelőbb egyéni rehabilitációs tervet. A vizitek során Ön is tájékozódhat a kezelés részleteiről.

Gyógyszerelés:

Osztályunkon a gyógyszerelést ápolók végzik naponta háromszor ágytól-ágyig lázlap alapján. Az Ön által szedendő gyógyszereket a kezelőorvos rendeli el. Kérjük, hogy kezelőorvosát tájékoztassa minden Ön által szedett gyógyszerről, vitaminokról, gyógyhatású, illetve homeopátiás szerekről, hiszen a különböző szerek között kölcsönhatások léphetnek fel, melyek meggátolhatják azok biztonságos alkalmazását.
Felhívjuk figyelmét arra, hogy a nővérek által adott gyógyszereken kívül egyebet önmagától semmiképpen ne szedjen, kizárólag a kezelőorvos tájékoztatása és jóváhagyását követően vegyen be gyógyszert! A fenti szabályok vonatkoznak az Önhöz érkező látogatók által behozott gyógyszerekre és egyéb készítményekre is.
Egyéb betegségei kezelésére szolgáló, valamint egyedi gyógyszereit azonban célszerű magával hoznia (pl.: onkológiai, urológiai, pszichiátriai, egyéb szerek).

Házirenddel kapcsolatos információk:

Intézményünk házirendjét a folyosón található faliújságon, illetve minden kórteremben megtalálják kifüggesztve mindenki által jól látható és elérhető helyen.
Kérjük, hogy házirendünket figyelmesen olvassák el Ön és hozzátartozója és betartásával járuljanak hozzá az eredményes és zavartalan betegellátáshoz. Osztályunkon való tartózkodása során többféle dokumentumot, nyilatkozatot kell elolvasnia, aláírnia, kérjük gondosan olvassa el ezeket.
Kérjük, felvételekor jelölje meg azt a személyt, hozzátartozót, akit a jogszabályokban meghatározott esetekben értesítenünk kell!

Dohányozni csak az arra kijelölt helyen( kórházunk belső udvarán) lehet! Alkohol behozatala és fogyasztása a kórház egész területén TILOS!

Látogatási rend

Szeretnénk felhívni figyelmét a látogatási idő betartására!

A délelőtti órákban amikor a vizitek, kezelések, vizsgálatok vannak a látogatók zavarhatják a gyógyító tevékenységet.

Hétfőtől-péntekig 15.00-18.00-ig
Szombat-Vasárnap 10.00-12.00-ig és 13.00-18.00-ig

A betegek elbocsátása:

 • Hazabocsátásáról kezelőorvosától kap tájékoztatást, lehetőség szerint a tervezett időpont előtt egy héttel.
 • Kérjük előre jelezze, ha hazabocsátásához betegszállítót kérni.
 • 2db zárójelentést + 2db igazolást fog kapni, melynek egyik példányát háziorvosuknak kell átadni 24-órán belül.

Értéktárgyak megőrzése:

Kérjük, hogy értéket, ékszert ne hozzon magával!

Nagyobb összegű készpénz, illetve értéktárgy (ékszer, mobiltelefon) estén lehetősége van az ágy mellett található széfet használni. Amennyiben nem kívánja a széfet igénybe venni lehetősége van hét közben a kórház házipénztárában elhelyezni értéktárgyait.
Kérjük forduljon bizalommal az ápoló személyzethez, akik segítségére lehetnek.

Nem áll módunkban felelősséget vállalni a letétbe nem helyezett értéktárgyaiért!

Betegazonosítás:

Osztályunkon a betegellátás biztonságának fokozása érdekében betegazonosító rendszert működtetünk. Minden felvett betegünk számára karszalag kerül felhelyezésre, melynek viselése KÖTELEZŐ!

Amennyiben elveszik, olvashatatlanná válik kérjük jelezze és újat helyezünk fel.

Mozgásszervi rehabilitációs osztályaink valamennyi dolgozójának közös célja a betegek elégedettsége, gyógyulása. A gyógyító munka eredményessége nagy mértékben függ a betegjogok védelmétől és gyakorlásukkal kapcsolatos szabályok betartásától, valamint a betegek nyugodt környezetben történő hatékony ellátásától.

Törekszünk a betegjogokat szem előtt tartani a rehabilitáció során ezek az egészségügyi ellátáshoz való jog, az emberi méltósághoz való jog, kapcsolattartás joga, az intézet elhagyásának joga, a tájékoztatáshoz való jog, az önrendelkezéshez való jog, az ellátás visszautasításának joga, az egészségügyi dokumentáció megismerésének joga, az orvosi titoktartáshoz való jog.

Az egészségügyi ellátással kapcsolatos észrevételével, kérdésével, panaszával kérjük forduljon bizalommal az Osztályvezető Főorvoshoz, a Főnővérhez, illetve ápolóinkhoz, osztályunk valamennyi dolgozójához. Kollégáink mindent megtesznek azért, hogy Ön és hozzátartozója elégedetten távozzanak mozgásszervi rehabilitációs osztályunkról.


Köszönjük, hogy bizalmával megtisztelte osztályunkat! További Jó egészséget kívánunk Önnek és Családjának!