Kedves Betegünk!


A felvétel előjegyzés alapján történik, sürgősségi akut ellátásra nincs lehetőség.

A biztosítottat a nagykőrösi kardiológiai rehabilitációs ellátásra elsősorban kardiológus, kardiológiai rehabilitációs szakorvosi szakképesítéssel rendelkező orvos és a kardiológiai megbetegedéshez kapcsolódó esetleges szövődmények tekintetében belgyógyász, angiológus, diabetológus, hypertonológus, illetve rehabilitáció, vagy fizikoterápia szakorvosa utalhatja be.

A Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet Kardiológiai Rehabilitációs Osztályára OEP által finanszírozott rehabilitációs kezelésre beutalhatók és felvehetők azok a biztosítási jogviszonnyal rendelkező betegek, akik elsősorban az alább felsorolt betegségben szenvednek:

 • Szívinfarktust elszenvedett betegek az akut szakot követően a korai lábadozás szakában
 • Szívműtött betegek a műtét után a korai lábadozás szakában
 • PTCA és egyéb invazív revascularisatiós beavatkozások után, a korai lábadozás szakában
 • Nagy mellkasi és hasi verőér-rekonstrukciós műtétek után a korai lábadozás szakában
 • Szövődménymentes akut szívizom elhalás után 1/2 és 1 évvel
 • Szövődménnyel járó akut szívizom elhalás után ½, 1 és 2 évvel
 • Ischemiás szívbetegség esetén, ha keringési elégtelenség tünetei állnak fenn
 • Cardiomyopathia szívelégtelenséggel és/vagy ritmuszavarral
 • Perifériás érszűkületes betegek állapotuk javítása céljából

Az osztályra történő felvételhez szükséges:

 • Orvosi beutaló
 • Személyazonosító és lakcímkártya és TAJ-kártya
 • Rendelkezésre álló korábbi orvosi dokumentációk


Beutaló nélkül az osztályra betegfelvétel nem lehetséges!

A betegfelvétel menete: Előjegyzése alapján, a felvétel napján jelentkezzen a kardiológiai rehabilitációs osztályon, a nővérpultnál.
Kezelő orvos választást és a kórtermi elhelyezést lehetőségekhez képest figyelembe vesszük. Az intézmény házirendjét, kórtermekben, folyosón kifüggesztve ismerhetik meg. Kérjük a házirend betartásával, járuljanak hozzá az eredményes és zavartalan betegellátáshoz.

Kórházi felvételkor nyilatkoznia kell:

Házirend tudomásul vételéről!

Arról hogy állapotáról kezelő orvosa kinek adhat tájékoztatást (telefonon keresztül tájékoztatással nem szolgálunk)!

Ellátása során lázlap ágy végén történő elhelyezéséről!

Osztályos felvételkor: vérnyomás mérés, EKG vizsgálat, anamnézis felvétel történik, ezt követően osztályos orvosa eldönti, rehabilitációs és gyógyszeres kezelését. Felvételt követő napon általános laborvizsgálat történik.

Ellátása ideje alatt gyógyszereket biztosítani tudjuk, indokolt esetben saját gyógyszer behozatalára lehet szükség.

Multimédiás eszközök használata megengedett, amennyiben a többi beteget ez nem zavarja. Elektromos hálózatról működő eszközök használata, előzetes megbeszélést igényel baleset veszélyes volta miatt.

Értékeit zárható széfben tudja megőrizni, amennyiben ezt szeretné, egyéb esetben személyes tárgyakért felelősséget, nem tudunk vállalni.

Dohányozni csak az arra kijelölt helyen (kórházunk belső udvarán) lehet!

A kórházi kezelés során szükség lehet vizsgálatba beleegyező nyilatkozatok aláírására, ezekről kezelő orvos részletes tájékoztatást ad.

Osztályunkon való tartózkodása során, különböző foglalkozásokon, betegoktatási előadásokon való részvételre van lehetőség. Részükről ajánljuk az oktatási lehetőségek minél szélesebb körű kihasználását.
Rehabilitációs programunk szerves része a torna program, melyet kezelő orvos rendel el. Torna beosztása egyénre szabottan történik. Programon való részvételhez kényelmes ruházat és tornacipő használata szükséges.

Kórházi ellátása során joga van a felajánlott vizsgálat vagy kezelés megtagadására, amiről tájékoztatni köteles, az osztályvezető főorvost.

Ön bármikor kérheti az osztályról való elbocsátását, amit tanuk előtt aláírásával kell igazolnia. Az osztály elhagyása csak előzetes orvosi engedéllyel lehetséges. Ellenkező esetben az intézmény köteles értesíteni a kormányhivatalt és a rendőrséget.

A kórházi kezelés végén orvosi és ápolási zárójelentést kap, előbbit két, utóbbit egy példányban.

Bízunk benne, hogy osztályunkon eltöltött idő, eredményesnek bizonyul és egészségi állapotában javulást sikerül elérnünk!

Köszönjük, hogy bizalmával megtisztelte osztályunkat


Kardiológiai rehabilitációs osztály dolgozói